Orijinal Kapak Yenileme

Hakkımızda

Buradasınız:

BİZİ TANIYIN

Araçlarımızın gücünü üreten ve hareket etmesini sağlayan motorlardır. Motorlarımızın da kalbi olan silindir kapaklarıdır. 1980 yılından günümüze kadar  "Motor Yenileme ve Silindir Kapak Tamiri"  üzerine çalışmaya devam eden firmamız geçmişten günümüze özenle ORİJİNAL KAPAK YENİLEME VE SİLİNDİR KAPAK MAKİNA SANAYİ  VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ  olarak ticari faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir. Firma politikamız %100 müşteri memnuniyetini hedeflemektedir.

ORİJİNAL KAPAK YENİLEME VE SİLİNDİR KAPAK MAKİNA SANAYİ   Çok yüksek maliyetleri olan motor yenileme hizmetlerini, günümüz teknolojisinden faydalanarak çok daha uygun maliyetlerle piyasaya sunmaktadır. Kendi sektöründe Sakarya’da lider olma yolunda ilerlemekteyiz. Türkiye çapında da birçok firma bağlantılarımız ile müşteri portföyümüzü geliştirerek Tüm Türkiye’ye kargo aracılığı ile hizmet vermeye devam etmekteyiz. Amacımız sektörümüz aracılığı ile tüketiciye ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktır.

SİLİNDİR KAPAK YENİLEME
SİLİNDİR ÜST KAPAK YENİLEME (TAŞLAMA) HİZMETİ
İçten patlamalı motorlarda silindir bloğu ile silindirlerin üst alanını kapatan bölümdür hazneye havanın yakıtın girdiği ve yanan gazların çıktığı alan hazne olarak adlandırmamız mümkün. Supaplar silindir üst kapağında yer almaktadır.
Silindir kapağı, motor bloğu arasına silindir kapak contası konularak üstten kapatan motor parçasıdır. Silindir kapağı üzerinde emme manifoldu, egzoz manifoldu, bujiler ve supaplar bulunur. Supap sistemine de yataklık etmektedir. Otomobil motorlarında genellikle tüm bloğu kaplayan bir adet silindir kapağı bulunmaktadır. Büyük motorlarda ise her silindirin kendi silindir kapağı mevcuttur.
SİLİNDİR KAPAKLARININ YENİLEŞTİRİLMESİ TAŞLANMASI:
Motorlardan sökülen çeşitli tip silindir kapakları önce kirlerden arındırılarak tertemiz hale getirilir, sonra arızası tespit edilir ve gerekiyorsa yüzey taşlama yapılarak düzeltilir.
SİLİNDİR KAPAKLARININ TEMİZLENMESİ:
Silindir kapağının yüzeyinde, yanma odalarında, deliklerinde ve supap yuvalarında zamanla karbon, yağ ve çeşitli birikintiler oluşur. Bu birikintileri temizlemek için, üzerindeki parçaları tek tek sökülmüş olan silindir kapağı özel kapak sehpası üzerine konularak kapak üzerindeki birikintiler, conta artıkları, elektrikli tel fırça ve karbon kazıyıcılar ile özenle temizlenir. Birikintiler çok sert ise özel bir sıvı ile ıslatılarak bir süre bekletilerek tüm birikintilerin arınması sağlanır. Bu işlem alüminyum kapakların temizlenmesinde, yüzeylerin çizilerek zarar görmemesi için, fırçalama ve kazıma işlemlerine çok dikkat edilmeli işe uygun hassas fırça kullanılmalıdır. Bu işlemlerin ardından kapak üzerindeki su, yağ ve supap yuvalarına dağılan parçacıklar basınçlı su ile veya basınçlı hava ile temizlenmelidir.
SİLİNDİR KAPAKLARINDA ÇATLAKLIK:
Silindir kapaklarında çatlak var ise iç ve dış sızıntılar ile kendini belli etmektedir. Suda yağ ve hava kabarcıkları, yağda su, buji uçlarında ıslaklık bulunması kapağın çatlak olduğunun en önemli belirtilerindendir.
Silindir kapaklarında çatlak oluşmasının başlıca sebepleri şunlardır:
1. Düzensiz yanmadan.
2. Motordaki suyun donmasından.
3. Yetersiz soğutmadan.
4. Kapağın fazla ya da dengesiz sıkılmasından.
5. Fazla ve düzensiz ısıdan.
6. Fazla sıcak alanların oluşmasından
7. Sıcak motora fazla soğuk suyun konulmasından meydana gelir.
SİLİNDİR KAPAKLARININ ÇATLAKLIK KONTROLÜ:
Silindir kapakları çatlak olup olmadığı çeşitli yöntemlerle belirlenir. Bunun için şunlar yapılmalıdır.
1. Silindir kapağını söküldüğünde, kapaktaki karbonlar temizlenmeden göz ile kontrol edilir. Çatlaklık varsa karbon birikintileri arasında kendini bir çizgi gibi gösterir.
2. Gözle görülmeyen çatlaklar karbon birikintilerinin temizlenmesinin ardından;
- Basınçla kontrol. Bu yöntem genellikle kapak ve silindir bloklarında uygulanmaktadır. Silindir blok veya kapaktaki tüm delikler kapatılarak içerisine basınçlı su verilir. Çatlak olan yerden su çıkacağından rahatça bulunur. Fakat gene de bazı durumlarda bu yöntem yeterli gelmeyebilir.
- Manyetik flüoresan ve ışınla kontrol: Bu yöntemi uygulamak için kapağın temizlenip karanlık bir odaya alınmalıdır. Ortalık karanlık olduğundan ışığı çatlağı yeşil bir çizgi biçiminde gösterecektir.
- Özel boyalar ile kontrol: Bu kontrol için özel boya ya da sıvı kullanılmaktadır. Çatlağa girebilecek sıvı kullanılır. İlk önce sıvı bir bez ile çatlak diye şüphe edilen yere sürülür.10 saniye beklenilmesinin ardından bu sıvı basınçlı hava ile temizlenir. Çatlağa giren sıvı gerek renginden gerek çatlaktan dışarı çıkmak isteyeceğinden çatlağın yerini kolayca gösterir.
EĞİKLİK:
Eğiklik ve çarpıklık şeklinde beliren silindir kapaklarındaki şekil bozukluğu meydana gelmiş demektir.
- Yağ içinde su.
- Su içinde yağ.
- Kompresyon kaçağı.
- Düzensiz rölanti ve tekleme.
- Kapak contasının yanması.
Bunlarda silindir kapağının şekil değiştirdiğini bozulduğunu gösterir.
SİLİNDİR KAPAKLARININ EĞİKLİK KONTROLÜ:
Eğiklik kontrolü için kapak yüzeyi iyice temizlenmelidir, gerekiyorsa pürüzlerin ince bir zımpara ile temizlenip parlatılması gerekir. Bunun için silindir kapağı temas yüzeyi yukarı gelecek şekilde bir iş masasına konulur. Kapaklardaki eğiklik genellikle daha çok orta kısımda oluşurlar
YİV VE KOROZYON:
Uzun süre çalışma veya düzensiz sıkma sonucu, kapak contasında bulunan kıvrımlı alanlar, kapak ve blok temas yüzeyinde yivler oluşturur. Yivler tırnak ile hissedilecek kadar ise kapak taşlanmalıdır. Aksi halde taşlanmadan takılan kapak, contaya yeterince basamayacağından su ve kompresyon kaçağına ve contanın yanmasına neden olur.
Silindir Kapak İle İlgili Başlıca Sorular
1.Silindir kapaklarının arızaları ve arızalanmasının sebepleri nelerdir?
Cevaplar
Silindir kapaklarında çatlaklık, eğrilik, yiv ve korozyon gibi arızalar görülmektedir.
Çatlaklık, genellikle, kapağın fazla ya da dengesiz sıkılmasından, fazla ve düzensiz ısıdan, yetersiz soğutmadan, motordaki suyun donmasından, düzensiz yanmadan, sıcak motora fazla soğuk su konulmasından veya fazla sıcak alanların oluşmasından meydana gelir.
Eğiklik ve çarpıklık şeklinde beliren silindir kapaklarındaki şekil bozukluğu genellikle, yüksek ısı, hatalı sıkma, yetersiz soğutma, gibi çeşitli nedenlerle değişik iç yapının bozulmasından kaynaklanmaktadır.
Silindir kapağında eğiklik kontrolü mastar ve sentil yardımıyla yapılmaktadır.
Silindir kapağında çatlaklık kontrolü çeşitli yöntemlerle yapılmaktadır;
Silindir kapağı söküldüğünde, kapaktaki karbonlar temizlenmeden önce gözle kontrol edilir.
Taşlamada 0.50mm talaş kaldırılırsa yanma odası küçüleceğinden, arızalara engel olmak için kalın ya da çift conta kullanılmaktadır.
Taşlama sonucunda 0.50mm den sonraki taşlama işlemlerinde daha kalın silindir kapak contası kullanılarak tamir edilir.

resim3
resim2
resim1
resim4
silindir kapak tamiri

BİZ SİZİ ARAYALIM

© 2020. « Design BY Yazıcı Web Tasarım ». Tüm Hakkı Saklıdır. Toplam Ziyaretçi: 235024 - Online Ziyaretçi: 4